Ανακοίνωση του ΚΚΕ “για την παράδοση της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο μεγάλο κεφάλαιο”

Ανακοίνωση του ΚΚΕ “για την παράδοση της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο μεγάλο κεφάλαιο

Με πανηγυρικούς τόνους η κυβέρνηση υπέγραψε χθες την παράδοση της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, ολοκληρώνοντας το ξεπούλημα ακόμα μιας δημόσιας έκτασης στο μεγάλο κεφάλαιο για να χτίσει 5αστερά Ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και καζίνο. Περίσσεψαν οι μεγαλοστομίες των υπουργών και  των στελεχών  της Τοπικής Διοίκησης για τη μεγάλη συμβολή των επενδύσεων αυτών στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας του νησιού, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Δεν είναι τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη έκταση την έχουν χαρακτηρίσει «μικρό Ελληνικό» με τις γνωστές στον αθηναϊκό λαό «επενδύσεις ανάπτυξης».

Η  εμπειρία των κατοίκων της περιοχής αποδεικνύει από πρώτο χέρι ότι  τα μεγάλα λόγια των υπουργών είναι “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Το “θαύμα της τουριστικής  ανάπτυξης” το βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής δουλεύοντας στα ξενοδοχεία – κάτεργα από ήλιο σε ήλιο με μισθούς – ψίχουλα. Το ζουν οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής που φυτοζωούν  μπροστά στα μεγαθήρια που φυτρώνουν σε κάθε γωνία, ενώ αυτοί δουλεύουν όλη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί. Το ζει η νεολαία της περιοχής που δεν έχει σχολικά κτίρια σύγχρονων  αναγκών, που δεν έχει ελεύθερους χώρους πρασίνου για αθλητισμό και ψυχαγωγία, αφού η άναρχη δόμηση ξενοδοχείων φτάνει μέχρι την θάλασσα. Οι διακοπές για τον μεροκαματιάρη και τον εργαζόμενο της περιοχής θεωρούνται πολυτέλεια για να μπορεί να βγάλει κέρδη ο ξενοδόχος. Στην ίδια περιοχή δεν υπάρχουν  αντιπλημμυρικά έργα αφού δεν περισσεύουν για τις λαϊκές ανάγκες, όταν κάθε σαιζόν το τουριστικό κεφάλαιο θησαυρίζει. 

Η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει τον μύθο της ανάπτυξης που θα προκύψει δήθεν από την αξιοποίηση της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά όσο και να θέλουν να πείσουν τον λαό ότι καπιταλιστική ανάπτυξη και λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται.

Το ΚΚΕ διαχρονικά στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής για την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος των μεγάλων λαϊκών αναγκών της περιοχής με ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, με αξιοποίησή του για υποδομές της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, να αποτελέσει χώρο πρασίνου με πάρκα και παιδικές χαρές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί